Supportersclub Nodderwaak (16)
The place to be for a Lierse fanEr werden geen wedstrijden gevonden.


Geschiedenis SC Nodderwaak.

Zoals vele verenigingen hun ontstaan kennen van aan het toogmeubel van één of andere dorpskroeg, zo begint ook het verhaal van Lierse supportersclub Nodderwaak daar. 
Parochiecentrum Noorderwijk was toen de plek waar alles begon. Daar ons dorpje nogal wat Lierse fans herbergde, opperden enkele doorwinterde hangijzers het lumineus idee om een fanclub op te richten van de Koninklijke Lierse sportkring.  Tot de initiatiefnemers behoorden: Herman Cannaerts, café uitbater Kevin Cricard, Bert Hooyberghs, Marc Geerts en Nick Truyts.

Na een valse start wegens winterperikelen vertrok de eerste busrit op 8 februari 1997 naar de thuiswedstrijd  Lierse – KV Mechelen en zo was de supportersclub een feit.   Datzelfde seizoen werd Lierse landskampioen en als kers op de taart mochten we naar de Champions League waar onze eerste Europese verplaatsing ons naar het Duitse Bayer-Leverkusen bracht. Het winnen van de beker van België, het jaar daarop, bracht ons helemaal in extase en zo ging onze tournee met de grote pan naar Zürich en een jaar later naar Bordeaux.

In januari 1999
 krijgt café uitbater en mede oprichter Kevin Crickard zijn C4 en stopt ook met de club. Eigenaar, drankenhandel Verreydt, neemt tijdelijk over maar in december van dat jaar nemen we het besluit om te verhuizen naar een ander clublokaal. Herman Cannaerts heeft namelijk café ’t Hoekske uit de grond gestampt en wij gaan met hem mee.  De hoofdactiviteiten van de supportersclub kennen in die tijd de toepasselijke namen “Dag van het horecagezwel” en “Bierzwelgavond”. Daarnaast waren er nog andere wederkerende uitspattingen zoals: bezoek Kerstmarkt, Barbecue, uitstap naar een pretpark, teerfeest, voettocht Scherpenheuvel, enz…

In augustus 2000
 wordt de officiële website van SC Nodderwaak geopend door clubpeters Frank Leen en Filip Daems en we beschikken over een heus webteam dat orde op zaken stelt. Een mooi initiatief als je het mij vraagt, maar succes kent zijn grenzen. De website floreerde en de reporters liepen de zolen onder hun schoenen onderuit om het nieuws toch maar “hot” te houden. Rubrieken kwamen er bij en zo spitste onze site zich ook toe op de werking van K.Lierse SK.
Uiteindelijk vertrok ons webteam naar Lier en reanimeerde daar de officiële site van de club.

Daar zaten we dan met onze website en de gebakken peren...

Na zeven vette jaren kwamen de magere.
De gokchinees kwam op de proppen en ei zo na was voetbalclub K.Lierse SK morsdood.
Als laatste strohalm trok toenmalig voorzitter Leo Thijskens  naar Egypte en overtuigde Maged Samy om zijn centen in Lierke plezierke te steken.  
Het gevolg is gekend, we noteren het jaartal 2005.

De verstandhouding met cafébaas Herman Cannaerts was na al die jaren op zijn zachts gezegd erg vertroebeld en na een financieel debacle kwam de breuk en konden we kiezen.
In café ’t Hoekske blijven en mee ten onder gaan of terug verhuizen.
Onze keuze was vlug gemaakt en op 1 januari 2008 verhuisden we terug naar het Parochiecentrum waar uitbaters Bart & Sofie ons met open armen verwelkomden.
In die laatste jaren is er ook heel wat geëxperimenteerd met samen rijden naar de uitwedstrijden van Lierse met andere supporterclubs.
Hulshout, Hallaar en Bouwel stelden ons op de proef, maar een lang leven was het allemaal niet beschoren.
Uiteindelijk beslisten we om in Café ’t Groen Hofke te Wiekevorst een tweede bushalte te maken om wat meer volk in onze bus te krijgen.

Woensdag 20 juni 2012 tappen de toenmalige uitbaters van het PC, Bart & Sofie, de laatste pint uit het vat en gaan dan op avontuur.    
Ze trekken naar St.Jozef Olen alwaar ze taverne De Hertog gaan open doen.
Het lopende contract dat er nog was met drankengigant Verreydt wordt overgenomen door Cindy en Louis Laeremans.
Het lekkere eten van Bart en Sofie verdwijnt helaas van de menukaart maar het nieuwe duo doet hun uiterste best om, met de bescheiden middelen die ze voor handen hebben, het leven van de klant zo aangenaam mogelijk te maken.
Toch slagen ze er niet in om hun termijn uit te doen en precies drie jaar na hun intrede gooien ze de handdoek in de ring en wordt het faillissement uitgesproken.
Wij hadden graag gebleven maar na maanden van inactiviteit in het PC besluit het bestuur van onze supportersclub om een (tijdelijke ?) bushalte te creëren op een tweetal kilometer van het dorpscentrum.
Café “New Jeffrey’s” –de voormalige duivenbond- op de Morkhovenseweg is tot nader order ons nieuw clublokaal.
Daar zitten we weer voor een tijdje gerust tot dat uitbaters Lili en Marc naar het woonzorgcentrum gaan.

 

En zo modderen maar wat aan met ons clubje en rijden van het ene voetbalveld naar het andere: Geel, Dessel, Heist, Koksijde, Lommel, Eisden, Virton,….
De laatste jaren hebben we een zeer goede verhouding met onze collega-supporters van SC Het Anker in Pulle en ondanks de mindere goede verbinding Noorderwijk – Wiekevorst – Pulle, rijden we toch in 90% van de gevallen samen naar de uitmatchen.
En dat zoeken we nog jaren zo te houden.

Kom er bij! Onze vernieuwde website zal u hierbij helpen.


Afkomstig uit album:

www.nodderwaak.be © designed and hosted by webdesign IT Species
19-05-2024